Wees aardig voor jezelf en een ander en deel

Zomers onweer. Klik voor groot!

Soms worden de onderwerpen gewoon aan huis geleverd. Dit zomers onweer zag ik hangen boven Nieuwegein.. denk ik – schatten en localiseren is in dit geval een beetje moeilijk vanwege de grootte van de wolken en het ontbreken van referentiepunten. Hoe ver is iets verwijderd als je het niet kunt afzetten tegen een herkenbaar punt? En was het wel boven Nieuwegein? Voor hetzelfde geld hing dit net zo goed boven een weiland 🙂

Maar okee, in elk geval zag ik deze partij hangen en ik maakte mij, met camera en al, achter het raam op voor een mooie lichtshow. Het elektrisch metaalblauwige van de wolken zag er allemaal nogal dreigend uit, de felle schaduwpartijen verraadden dat de wolkenmassa zo dicht was dat er geen licht doorheen kwam, en als ik iets langer en nauwkeuriger keek zag ik ook van alles bewegen. Ik maakte mij dus klaar voor áls er iets zou gebeuren.

’t ken vrieze, ‘ t ken dooie

Helaas zakte de verwachte bui tóch in. Ik denk dat de wolken de instraling van de zon te veel belemmerden, de thermiek viel daardoor weg, wolken klommen niet verder op naar boven en de bui ontwikkelde zich daarom niet verder. Ik ben namelijk geen meteoroloog, maar ik vind het wel interessant. Weer en klimaat vind ik een bijzonder boeiend onderwerp. Als je een beetje goed kijkt, kan je al veel voorspellen. En ja, vaak voorspel ik raak, en ongeveer even vaak sla ik finaal mis.

Maakte ook niet zoveel uit. Ik had wat leuke foto’s kunnen maken. Na bewerking (ja, ik heb wel wat geaccentueerd, ik ben geen persfotograaf!) kwam deze foto als winnaar naar voren. Ik had deze foto ook naar wat wedstrijden ingestuurd, maar de foto viel niet in de prijzen. En ergens vond ik dat wel jammer. Dit is een van mijn foto’s die ik wel een kans had gegeven, tussen al die andere prachtige werken van de concullega’s.

Daarom heb ik hem zelf maar weer online gezet, als mijn eigen prijsfoto!

Wilt u trouwens een workshop fotografie, om later hetzelfde te kunnen doen? Hierrr is de oplossing!!

 

 

Zomers onweer

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!