Soms, heel soms worden de foto-onderwerpen aan huis afgeleverd! Je hoeft echt niet het halve land af te reizen om een bepaalde foto te maken. Deze hommel koos het kozijn van mijn balkondeur uit om in rust de nacht door te brengen.

Klik voor groot.

Wat moet je hier nu van zeggen? Het was iets na acht uur en terwijl ik zat te eten (ja, ik at nogal laat), zag ik het dier gericht naar het houtwerk vliegen, landen en zichzelf installeren. Hij koos bewust een plaatsje in het licht van de warme avondzon. Ik schoof mijn eten naar binnen, greep de camera en klikte mijn macro-objectief erop.  Ik dacht niet echt hierover na, want het dier kon elk moment weer weg zijn, dus ik moest snel handelen.

Ik had ook een stoel nodig om er goed bij te kunnen. De hommel zat namelijk op een hoogte van ongeveer twee meter. Stoel op de drempel geplaatst en bovenop die stoel draaide ik om het dier heen. Hij moest me gezien hebben. Ik zag hem schrikken toen ik voor de eerste keer afdrukte. Hij vloog niet weg. Integendeel, op de meeste foto’s lijkt het dier diep te slapen: als ik de foto op 100% bekijk lijken de oogjes dicht. Verder is de ademhaling rustig. Tenminste, ik denk dat dat zijn ademhaling was. Het achterlijfje ging in een regelmaat op en neer.

Leuk om te zien dat een hommel een woonhuis als slaapplaats uitkiest. Ik vind het wel opvallend dat het dier een warme plaats in het zonlicht uitzoekt om te rusten. Je zou verwachten dat een dier dan een beschutte plek opzoekt, waar hij niet opvalt.  Ook leuk om te zien dat de hommel een schaduw werpt die samen met zijn lichaam een hart vormt.

Vorig jaar had ik een vlieg die bewust een blad van een plant opzocht en vervolgens heel de nacht doodstil daarop bleef zitten. Toen had ik nog geen macro-objectief en voelde ik dat als een gemis.

Natuurlijk staat dit werk ook op Werk aan de Muur!

In rust….
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!