Wees aardig voor jezelf en een ander en deel

Een van de lekkerste dingen in het eten zijn kruiden. En dan bedoel ik met name Rozemarijn. Alleen de naam al.

Rozemarijn.

Rozemarijn in het volle daglicht. Eat me! Eat me! Eat me!! Klik voor groot!

Lief en smakelijk. Geen gedoe. Sappig en geurig. Toch wel een favoriete ingrediënt.

In de tuin van mijn lieve vriendin staat al jaren een enorme struik  Rozemarijn. En dan bedoel ik ook enorm! Hij is nu wel een stuk bijgesnoeid, omdat de struik een beetje te enorm werd. Hij werd iets van 130 centimeter hoog en 150 centimeter breed. De struik ging de omgeving een beetje verdrukken. Je moest op een gegeven moment met een bocht er om heen lopen om naar de schuur te kunnen. Blijkbaar vind de struik het daar fijn, zo daar op de hoek, in de zon en met geregeld regen op de kop!

 

Voor de duidelijkheid: Rozemarijn is een winterharde groenblijvende heester. Staat mooi in de tuin, met blauwviolette en soms witte bloemen. De blaadjes van de rozemarijn zijn echter sterk aromatisch, kunnen gegeten worden en hebben een sterke aardse smaak. De plant komt wijdverbreid voor in Nederland, maar komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Klein-Azië.

En Rozemarijn is een doorlopende bron van vreugde! Elke avond kan je een takje afknippen en afspoelen, en dan de blaadjes over de aardappels in de pan doen. Alleen al de geur doet het water in de mond lopen. En dan de smaak… Verserder dan dat krijg je het niet!!

Fotografie

Tegelijk vond ik Rozemarijn een mooi object om mee te experimenteren. Wat krijg je in beeld met een macro-objectief?  Daar kwam deze foto uit. Pal van boven genomen, in de felle zomerzon, met een groot diafragma en dus een kleine scherptediepte. Ik vind het heel erg mooi!

Dus: ga ook iets doen met Rozemarijn! Als was het alleen maar om te eten… 😉

Het echte werk is hier te vinden!

Wilt u trouwens een workshop fotografie, om later hetzelfde te kunnen doen? Hierrr is de oplossing!!

Rozemarijn – Goed op de foto en goed in de pan

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Weekaanbieding!

 

Elke week heb ik steeds een ander werk in de aanbieding! Dat is steeds een werk waar ik trots op ben en dat ik meer onder de aandacht wil brengen (hint hint! 🙂 )

Dit werk is nu met minimaal 10% korting op de standaard prijs! Minimaal! Klik voor meer informatie.

WadM

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!