Wees aardig voor jezelf en een ander en deel

De Koepelkerk van Purmerend tegen de ondergaande zon. Klik op de foto voor meer informatie.

Tijdens het Reuringfestival in Purmerend, dat liep van 22 tot en met 26 juni 2016, kwam ik er andermaal achter dat werkelijk alles kan worden gefotografeerd, mits je je ogen openhoudt. Zo kwam ik op dit werk Hemelpoort.

Ik zat te wachten op de aanvang van de openingsvoorstelling van de Burnt Out Punks op 22 juni. Die voorstelling zou beginnen na zonsondergang, dus tegen half 11 ’s avonds. Het was immers een voorstelling met vuur en vuurwerk, knallen, rook en flink vertoon, en daarvoor moest het donker zijn, of tenminste al flink schemeren. Ik was er al veel eerder om de locatie te beoordelen en om mij van een mooi plaatsje te verzekeren.

In afwachting van die voorstelling zie ik tegen half 10 ineens het wolkendek boven de Koepelkerk breken en een puist licht over de toren heen stralen. Dan moet je wel opspringen voor een foto, want dit beeld komt nooit meer terug! Foto’s gemaakt. De zon ging al snel onder en dit beeld zou niet lang bestaan. Uit de omringende foto’s die ik nog heb zie ik ook een dichter wolkendek en een valer lichtschijnsel. Ik beoordeelde deze foto dus als de beste. Ik sneed wel een vervelende straatlantaarn links in het beeld weg, verhoogde het contrast, pompte de kleuren van het zonlicht wat op (een beetje meer geel om het effect te benadrukken) en daar kwam uiteindelijk dit werk uit.

Een silhouet van de Koepelkerk en de toren, met daarboven de hemel die zich opent. Heel simpel en toch veelzeggend en aansprekend.

Nu ben ik zeker niet bijbels aangelegd. Mijn kerk is de wetenschap en de natuurwetten maken een godsbeeld voor mij onwaarschijnlijk. Dit beeld kwam mij echter oud-christelijk en bijbels over en ik ben blij dat ik dit werk in mijn collectie heb!

Hemelpoort

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!