Mijn ziektekostenverzekering houdt van mij! Ze heeft opnieuw een kaart gestuurd. Een acceptgirokaart dat wel, maar toch… ze denkt aan me.

Degene die me kennen weten inmiddels tot gekmakens toe dat ik in juli 2013 door onze lieve medelanders ben overvallen en beroofd van mijn spullen. Dat verhaal lees je hierrrrr… Camera foetsie en weg, zelfrespect onder druk… — er zijn steeds bijdehandte mensen die mij verwijten dat ik niet op die plaats had moeten zijn. Alsof ik iets fout gedaan heb.  Maar ik had ook een gebroken arm, ziekenhuisopname, operatie en fysiotherapie. En dat allemaal doordat onze lieve medelanders geen verschil kunnen en willen maken tussen mijn en dijn, en nu goede sier maken met mijn spullen die ze wederrechtelijk verkregen hebben. Ik zit met de soesa en de kosten. De kosten ja. Want nu stromen de rekeningen binnen. Bij mij.

Ongeacht de aard en oorzaak van de medische klachten zal degene die zich meldt bij de ziekenzorg moeten betalen voor de zorg. Als je rookt en longproblemen hebt: betalen. Teveel drinken en kapotte lever: betalen.  Ben je bipolair en heb je medicijnen nodig: betalen. Ben je overvallen en beroofd, zit je met een gebroken arm en heb je aansluitend fysiotherapie nodig: betalen. Betalen. Betalen. Betalen. Ook als je geen schuld hebt aan het medische probleem, bouw je in elk geval nog een schuld op bij de ziekenzorg.

Dus ja, ik ga even optellen wat dit geintje mij al ongevraagd heeft gekost en zal gaan kosten.

In de nacht van 4 op 5 juli stond de teller al op € 18,35 voor medicijnen en pijnstillers (€ 13,95) en parkeerkosten (€ 4,40). Dat valt nog wel mee.

Dan meldt zich in oktober de ziektekostenverzekering. Want ja, een gebroken arm heelt zich wel vanzelf, maar er was wel een ziekenhuisopname en operatie voor nodig en aansluitend fysiotherapie.

Op 13 oktober valt er een digitale factuur in mijn postbus. Groot € 225,10 voor  acht consulten fysiotherapie. Te betalen voor 19 november graag. De ziektekostenverzekeraar vergoedt namelijk maar € 200 per jaar aan fysiotherapie, en met het geldende tarief van zeg € 30 per consult is dat maar iets van zes of zeven consulten voordat je zelf gaat bloeden. Nagekeken: en inderdaad, de eerste zes consulten – mijn eerste fysiotherapie was op 24 juli – komen niet in het vergoedingenoverzicht voor. Of misschien wel, later dit jaar. Ik weet niet wat er verder nog in de pijnlijn zit.

De tweede factuur komt dan gisteren binnen. Groot € 379,16, nu voor ziekenhuiskosten op 5 juli (€ 322,48) en twee maal fysiotherapie (€ 56,68). Graag betalen voor 10 december. Ik moet dus voor 10 december 2013 even lekker € 604,26 ophoesten, omdat een stel lieve medelanders het op mijn spullen gemunt had. Die schatjes lopen nu lekker rond met mijn spullen (maar waarschijnlijker met de opbrengst van de verkoop ervan), voelen niks, merken niks en leren dat je ook op die manier aan je inkomen kan komen. Hoeveel anderen zijn er al na mijn de klos geweest?

Ga ik even verder optellen voor dit jaar. De voorlopige stand, en dan laat ik de reguliere kosten zoals tandarts even weg, die laat ik even weg uit het plaatje:

eerste kosten op 5 juli: €   18,35
eerste factuur               : € 225,10
tweede factuur             : € 379,16
Totaal                            : € 622,61
Jaarpremie                   : € 1552,20   te weten 129,35 maal 12 maanden
 

Totaal                            : € 2174,81 dat ik in 2013 in elk geval aan ziektekosten kwijt ben. 

Dat bedrag van € 622,61 zal nog stijgen want nog niet alle consulten fysiotherapie zijn in de overzichten vermeld. Ik tel nog minstens vier consulten, dus de rekening zal in elk geval nog met minstens € 120 omhoog gaan. Er zit dus nog minstens een acceptgirokaart in de pijplijn. Of nee… die is lager dan € 250 dus die wordt automatisch geïncasseerd. Komt er straks ineens een greep in de kas.

Je betaalt je dus scheel aan premie per maand, en dan mag je eventuele kosten ook nog eens zelf betalen. Dat is geen ziektekostenverzekering, maar een inkomensverzekering voor de sector! Ik word eigenlijk twee keer beroofd. De eerste keer door die schatjes, de tweede keer door de ziektekostenverzekering.

Kaartjes zijn leuk. Maar deze kaartjes hoef ik even niet. Het wordt een dure en daarom goedkope decembermaand.

 

Mijn ziektekostenverzekering houdt van mij!
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!