Gisteren voor controle naar het Utrechtse Diakonessenhuis. Het gaat erg hard nu. Uit de foto’s blijkt dat de stukjes als een puzzel in elkaar vallen!

Nu verwachtte ik al niet anders. De afgelopen twee weken had ik wel pijn, en meer dan me lief was, maar het was niet hemelschreiend. Op sommige dagen voelde ik zelfs helemaal geen pijn. Voeg daarbij dat de oefeningen aanslaan. Ik kan nog steeds geen kracht zetten. Dat is iets voor later. Maar de bewegingsruimte wordt groter. Ik typ weer een klein beetje met twee handen nu. De linkerhand ligt wel op de laptop naast de touchpad en daarmee kan ik zo beetje de linkertoetsen bedienen. Het is niet ideaal en dan kan ook niet na twee weken, maar ik voel, ik weet, dat herstel onderweg is. Dat is mooi.

Overigens zal ik niet zoveel typen. Mijn fysiotherapeute vroeg me wat minder aan de laptop te zitten en minder te internetten. Dus dat doe ik wat minder. Zit vooral plannen te broeden. Op de bank. In bed. Onder de douche. Maar niet zozeer achter de laptop.

Gisteren dus controle. Foto’s laten maken. Op de foto’s zag ik een klepper van een metalen plaat van toch zeker tien centimeter tegen het bot geschroefd. Ik zag ook zeker vijf houtschroeven die stevig in het bot geschroefd de plaat op zijn plaats houden. Het zijn natuurlijk geen houtschroeven, maar met die scherpe punt denk je aan niets anders. Ik zag ook dat de schouderkop en het onderliggende bot netjes uitlijnen en naar behoren weer aan elkaar vergroeien. Ter vergelijking liet de arts een eerdere foto zien, waarop alles schots en scheef lag. Nou ja, dat is misschien een beetje overdreven, maar het zat toen niet goed en nu wel. Volgende afspraak is op 2 september.

Daarna door naar de afdeling Chirurgie, bij wie ik twee weken geleden nog een nachtje in bed lag. Daar liet ik deze dank-je-wel achter, ook bedoeld voor iedereen in de OK. Zelf gemaakt, uit eigen werk, en ik ben niet ontevreden over het eindresultaat! Hangt daar nu aan het magnetische prikbord!

_MG_4665_bewerkt-1klein
Mijn dank-je-wel aan de afdeling Chirurgie (route 261) van het Diakonessenhuis in Utrecht. klik voor groot.

 

Eerste controle en de stukjes vallen in elkaar!
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!