De THT van blogs

Even een klein blogje aframmen, want dat is ineens nodig! Al ruim zes jaar blog ik op deze site. Dat is volgens mij al een flinke tijd. Eerst was het meer vrijblijvend: persoonlijke zaken en andersoortig hobbyïsme kwamen aan bod en oh ja, fotografie kwam ook wel eens voorbij. Ik stond nu eenmaal aan het begin van alles, blanc et blue, mijn middelen waren beperkt, mijn kennis van bloggen was beperkt en ik deed maar wat. Later verwijderde ik de meeste niet-relevante blogs en beperkte ik mij vooral tot fotografie. Ik werd flink wat puntiger. Een flink aantal van die ‘niet-relevante” blogs verplaatste ik overigens naar Ware Koeien dat ik speciaal daarvoor ik het leven riep. Daar kan ik mijn andere eieren kwijt.

Nu had ik vorig jaar wat autoposters geplaatst op deze website. Ik deed dat omdat Buffer de gratis versie van hun autopostingtool zo ver had uitgekleed dat analyse was verwijderd, en ook de simpele knop tot rebuffering had weggehaald. Je moest die tool echt veel meer gaan onderhouden en na een etmaal was die ook weer leeggelopen. Daar had je niet veel meer aan. En eigenlijk kon je niet op vakantie als je zichtbaar wilde blijven haha :).

Nu ben ik niet bang voor hard werken, maar ik houd nog veel meer van efficiënt werken!

Ik ging dus mijn posts met die autoposters automatiseren. Op Twitter en LinkedIn. En als je het wil weten: Facebook niet. Facebook maakt het je moeilijk en daar zijn vooral poezenfilmpjes. Instagram doe ik niks mee.
En die autoposters werken goed. Elke twee uur komt er een blog op Twitter en elke dag een op LinkedIn. Dan is mijn zichtbaarheid ook gegarandeerd.

Uiterste houdbaarheid

Maar ik zie ze nu voorbij komen en steeds vaker moet ik denken aan een gerecht dat je uit de vriezer haalt en waarvan je denkt “Dat heb ik misschien te lang bewaard.” Verouderd, niet vers, smaakt niet zo goed. En als ik dat denk, zullen anderen dat ook wel denken. Ik merk vaker dat een blog over de uiterste houdbaarheidsdatum is. En wat doe je als je iets ouds uit de vriezer haalt? Dat moet je weggooien.

Dat ga ik dus doen. Ik ga saneren. Ik moet saneren.

Waaruit volgt dat je oudere blogs op termijn steeds moet gaan vervangen, updaten of gewoon verwijderen als ze niet meer relevant zijn, of als ze door voortschrijdend inzicht zijn ingehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *