Planten en dieren in de tuinsafari

Je hoeft voor mooie foto’s niet naar de andere kant van de wereld, of zelfs naar de andere kant van het land. In de eigen tuin is van alles te zien en te vinden. Mits je een groene tuin heb met planten, struiken, bomen, heggen en grond. In zo’n tuin gebeurt van alles! Ik noem dat tuinsafari.

Een tuin is echt geen tuin als er geen planten staan. Het voordeel van planten is natuurlijk dat het mooi staat. Door het jaar heen staat van alles in bloei. Altijd zijn er wel bloemen. Eind februari wordt het nieuwe leven weer zichtbaar, komen de blauwe druifjes al op, en de sedum bloeit tot laat in de herfst. Alleen in de winter is de tuin in rust. Ander voordeel is dat de grond leeft en dat de gemiddelde temperatuur lager is door verdamping: een betegelde parkeerplaats als tuin is veel warmer. En… als er groen is, zijn er ook dieren.

Echt hoor. Je ziet ze eerst niet, maar als je vijf minuten stilhoudt, dan val je niet meer op en gaat alles om je heen kruipen en vliegen!

Voor de tuinsafari gebruik ik doorgaans een macro-objectief met ringflitser. In de tuin vind je doorgaans geen reeën en wolven, maar vooral insecten, spinnen en slakken. Dan heb je die apparatuur wel nodig.

Tuinsafari is veilig. Je kan snel naar buiten rennen voor wat foto’s, en anders naar binnen voor de camera of om de bui even uit te zitten. In deze gallery zie je een selectie van wat ik allemaal tegenkom. Klik op een foto en een pop-up verschijnt, waarin je ook kan scrollen.

WordPress Image Gallery Plugin

Wil je meer weten?

Volg dan mijn online cursus basisfotografie. Je leert dan in twee uur om mooiere foto’s te maken, en je verdient de bewondering van jouw vrienden en kennissen. 👀 👍

TIP: download deze PDF in de zijbalk en zoek de kortingscode van 10% voor deze cursus.