Wees aardig voor jezelf en een ander en deel

 

Mag ik u presenteren De Tijdreizende Fotograaf? Vorige week zette ik de pagina online over een idee dat al bijna een jaar lang stond te pruttelen in mijn hoofd. Ja, ja, kostte een tijd die Tijdreizende Fotograaf (pun intended). Ik was al bezig een andere blog in de steigers te zetten, maar die laat ik even in concept om een meer verklarende blog over dit product te schrijven. Ik zit nu ook te schrijven waarbij de gedachten naar de vingers vloeien en de woorden zich in een stroom aan elkaar rijgen.

Het idee van de Tijdreizende Fotograaf ontstond al in februari 2016. Even tussendoor: nu moet je weten dat ik ook dol ben op geschiedenis. Geschiedenis is niet iets van gisteren dat al voorbij is. Wie de geschiedenis kent, kan de toekomst voorspellen. Maar ik ben echt geen expert, heb er niet echt voor geleerd, maar de grote historische tijdlijn beheers ik wel. Dat is wel relevant. Bovendien raak ik steeds gevoeliger voor de schoonheid van kunst en oude architectuur, zie hier voor mijn nieuwste product op Werk aan de Muur, een gevoel iets wat ik vroeger niet zo had. Word ik ouder? Het zal wel een effect van de tand des tijds zijn, hoewel ik geen polyester eethoek heb haha 🙂
Nou ja, ik nam deel aan de Open Coffee Midden Nederland (OCMN), dat is een drukbezochte maandelijkse netwerkbijeenkomst voor ondernemers in de Utrechtse regio. Tussen het publiek stond daar een stijlvolle jonge vrouw, gekleed in mantel en hoedje, en het geheel schatte ik a la jaren 20 (het tijdperk dus). Toegegeven, ik  vond het wel mooi en stijlvol en na wat gepush van Sander van der Meer sprak ik haar aan of zij bereid was voor een fotoshoot. Nu moet je weten dat ik best verlegen ben en moeilijk mensen aanspreek, dus hé, dat was wel een hoger dan normaal drempeltje.

Lo and behold, dat wilde ze wel. Graag zelfs. Haar naam was Lidwina Brüsche van Briljant Marketing en samen met haar collega Sander Bon was ze aan het netwerken. Heel aardig en mooi gearticuleerd, fijn in de omgang. En ze was enthousiast over de vraag. Heel enthousiast.

fotoshoot Lidwina Brüsche

We spreken af voor een fotoshoot op 28 april 2016, als het al wat warmer en lenteriger was. Ik poneer dan het idee om dan haar in een passende omgeving te zetten: jaren 20 kleding in een jaren 20 omgeving. Dat betekende dat ik mij verder moest verdiepen in jaren 20 architectuur en mode. Wat past een beetje bij elkaar? Ik kwam toen uit bij Art Nouveau, dat tussen 1890 en 1914 heel populair was. Okee, de jaren 20 werden meer gedomineerd door de strakkere Art Deco, in heel oude films kan je dat zien, maar dat vind ik persoonlijk meer een schoenendoosstijl – te strak en te vierkant. Ik koos toch voor een Art Nouveau setting – beetje schipperen mag best vind ik. Per slot blijft architectuur gewoon bestaan – alleen de gestapelde doorzondoodskisten uit de wederopbouwtijd van de jaren 50 mogen wat mij betreft een kusje krijgen van de sloopkogel.

Die shoot met Lidwina Brüsche vond plaats in café De Witte Ballons aan de Lijnmarkt in Utrecht. Daar waren we een uurtje of zo bezig in de kelder en tussen de tafels en het resultaat vind je hier en natuurlijk hier.

Na afloop van de shoot kreeg ik in het nagesprek een duidelijke ideeënstroom, over dit concept en over de marketing. Toen werd ook de naam van De Tijdreizende Fotograaf bedacht, een combinatie van fotografie en geschiedenis. Heel verhelderend en inspirerend! Die middag vond ik op internet geen soortgelijke producten en activiteiten.. dus heee, ik had een niche gevonden!

Nu, een jaar later (2016 was privé echt geen fijn jaar) is de webpagina klaar en moet dit gaan groeien. Of dit gebeurt… de tijd zal het leren natuurlijk (pun intended). De bedoeling van de Tijdreizende Fotograaf is om mensen in hun favoriete kledij te fotograferen in een passende setting. Jaren 20 in Art Nouveau of Art Deco, jaren 50 in een rock ‘ roll setting, jaren 60 met psychedelische lichtbeelden. Die digitale foto’s worden dan bewerkt alsof ze uit die tijd komen, natuurlijk wel vaak met een verborgen twist dat het nieuwe foto’s zijn. Dat idee lijkt mij wel grappig. De tijdgrens leg ik dan wel bij 1970, want dan wordt het te recent, maar goh, wil je in 18e eeuwse kledij op de foto, j’aimerais bien t’inviter om het maar even op zijn Frans te zeggen. Verder terug kan ook, maar ik heb nog nooit iemand met een middeleeuwse kraag zien rondstappen.. maar het kan wel. Uiteraard alles in goed overleg. Zoals het hoort. Probeer het eens!

Ik heb nu wat shoots klaarliggen om de pagina wat verder op te leuken, want alleen Lidwina, hoe leuk en aardig ook, is een beetje mager. Gesprekken en afspraken lopen nu. En met Lidwina heb ik nu een heel goede zakelijke relatie, wegens haar expertise en vriendelijkheid.

En ik zeg: “dank je wel, voor het idee en voor alles “.

 

De Tijdreizende fotograaf

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Weekaanbieding!

 

Elke week heb ik steeds een ander werk in de aanbieding! Dat is steeds een werk waar ik trots op ben en dat ik meer onder de aandacht wil brengen (hint hint! 🙂 )

Dit werk is nu met minimaal 10% korting op de standaard prijs! Minimaal! Klik voor meer informatie.

WadM

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!