Het verschijnsel straatfotografie

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel

Vanmiddag een workshop straatfotografie gedaan. Straatfotografie! Ha! Als er iets is waar ik mijn vingers niet aan wilde branden is het dat wel.

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een opdracht om eens de straat op te gaan en bewegingsfotografie te doen: beweging fotograferen zodat die onscherp op de foto komt en daarmee actie weergeeft. Ik koos er toen voor mij te posten bij de draaideur van de bibliotheek aan de Oudegracht. Maar een bezoeker die door de deur kwam <klik> vond het helemaal niet jofel dat er gefotografeerd werd en werd handtastelijk. Exit straatfotografie voor mij en ik had echt geen zin meer daar in.

Ze hebben het altijd over om je comfortzone te verlaten. Ik dacht het niet. Ik zit niet voor niets in mijn comfortzone. Daar is die zone voor. Je wordt toch ook niet gevraagd om op vakantie in Syrië te gaan. Dat is ook geen comfortzone.  Dus waarom zou ik die van mij moeten verlaten? Niettemin schreef ik me in voor de gratis workshop straatfotografie van het Utrecht Centrum voor de Kunsten. Je kan nooit weten.

Toegegeven, het viel wel mee. Ik heb geen idioten meegemaakt die óf zichzelf god waanden of iets te verbergen hadden. Niemand die mekkerde over foto’s. Ik was wel een beetje op mijn hoede en schoot vooral van om het hoekje, lafbek die ik ben.

Eenmaal terug op het UCK hoorde ik wel wilde verhalen over piepers en probleemgevallen, mensen die bezwaar maakten tegen het wettelijk recht op fotograferen in de publieke ruimte. Ik was blij dat ik het niet was. Straatfotografie… niet echt mijn ding.

Nou ja, hier wat resultaten van vanmiddag! Enjoy!

 

 

 

 

 


Wees aardig voor jezelf en een ander en deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *