Nieuw werk: Utrecht vanaf het water!

Nieuw werk bij Werk aan de Muur: Utrecht vanaf het water! Nou ja, het is geen nieuw werk, meer een nieuwe bewerking van een ouder werk dat niet meer door mijn filter kwam.

_MG_7265_bewerkt-1klein
De nieuwe versie van Utrecht aan het water.

Dit is de Utrechtse Oudegracht ter hoogte van de Hema. Deze foto komt uit maart 2012. Ik vond de weerspiegeling van de reclameposters en de gebouwen in het water bijzonder genoeg om dat vast te leggen. Geef toe, je weet ook niet meteen wat dat allemaal voorstelt. De twee eenden in het water geven weg dat je naar iets anders kijkt dan naar een mislukte foto. In die tijd ontdekte bij mijzelf dat ik wel van abstracte zaken hield en vond reflecties in water heel erg mooi. Nu nog trouwens! 🙂 Sinds die tijd staat hij al online bij Werk aan de Muur.

Maaarrrrr….. sinds die tijd is er heel wat veranderd. Mijn mogelijkheden zijn groter geworden, mijn kennis is uitgebreid, ik ben kritischer geworden en leg de lat veel hoger.

_MG_7265oudeversieklein
Utrecht aan het water oude versie

Ik kwam deze foto dus weer tegen en oordeelde dat dit werk nu echt niet meer kon. Niet in deze staat. In feite heeft de toenmalige afwerking nooit gekund, maar wat wist ik daar toen nog van? De kleuren waren raar en vaal, de foto was raar bijgesneden (ja, ik weet ook niet hoe dat kon), en het beeld was vergeven van de ruis. Toen was ik er tevreden mee, of beter: ik zag het niets eens. Deze foto komt uit de tijd dat ik nog geen Photoshop Elements had, maar zat te pielen met Gimp.

Vergelijk de eerste foto hierboven eens met de oude versie daaronder. Het is misschien niet echt duidelijk te zien, maar de kleuren zijn anders -valer, minder sprankelend- en in de donkere delen zit een ruis waar je u tegen zegt.

Weg ermee? Nee, ik heb hem offline gehaald en vanuit de Raw weer opnieuw gebouwd. Heerlijk, die Raw als een modern negatief. Nu kan de foto er weer een tijdje tegen. En eigenlijk heb ik al eerder een blog geschreven met deze strekking.

En later? Ach, het kan best zijn dat de lat later weer een stuk hoger ligt. En misschien dat dit werk dan alsnog sneuvelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.