Wees aardig voor jezelf en een ander en deel

Dit is een nieuw abstract werk dat ik zomaar even maakte, op basis van een foto die ik ook zomaar even maakte in Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Ja, wat het is, laat ik even in het midden. Per slot ligt het zo voor de hand als je je ogen ophoudt en de camera in de aanslag. In elk geval is de basis iets wat wij allemaal elke dag zien en elke dag gebruiken. Alleen het lichtpunt waar de twee lijnen elkaar raken heb ik ingevoegd.

Raak! is gewoon te bestellen. Klik op de foto!

Weggever is natuurlijk dat ik de foto maakte in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. In maart 2016 zag ik deze fotolocatie – en ik maakte toen al een foto in afwachting van mijn gast – maar die foto bleek uiteindelijk niet echt geschikt voor wat ik in gedachten had. In augustus kon ik de foto opnieuw maken.

Ik ben er best tevreden over! Het doet mij denken aan iets wat een oppervlak raakt, een laserstraal, een CD- of DVD speler, een of misschien wel een raket. Je kunt het zelf invullen.

Maar wat is het?
In werkelijkheid is dit de onderkant van een trap die over de gehele lengte van een lichtstrip is voorzien. Het licht van die lichtstrip valt vervolgens op de houten vloer, die door het profiel met een rimpeling spiegelt. Het enige wat ik heb toegevoegd is de lichtstip op de plaats waar de strepen elkaar kruisen.

Ik vind dit werk erg geslaagd! En natuurlijk is het via Werk aan de Muur te koop!

Raak!

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!