De foto zoals die op Werk aan de Muur staat, natuurlijk zonder creditvermelding. Klik voor meer informatie!

Dit is een werk waar ik echt heel trots op ben! Dit is het dashboard van een Jaguar XK 120, die 120 mijl per uur kan (195 kpu). De auto dus. Deze auto werd gemaakt tussen 1948 en 1954 en volgens Wikipedia zijn er slechts 12055 exemplaren van gemaakt.

En dan vind je zomaar zo’n oldtimer, zo’n naoorlogse klepper van een auto geparkeerd achter hotel De Rijper Eilanden in het Noord-Hollandse De Rijp. Tussen de oudere bussen staat daar in mint conditie, opgepoetst en met volle banden zo’n glanzende prachtauto, klaar om weg te rijden. Op de foto hierboven is zelfs nog de moderne autoradio te zien. Deze dakloze is dus nog gewoon op de weg te vinden.

Dakloze op de weg
Jaguar XK 120

Nu heb ik vrijwel altijd mijn camera bij mij. Behalve bij het douchen en slapen ligt het ding voor het grijpen, want er kan wel eens iets voor je lens komen en als je dat moment niet kan grijpen… dan is dat moment voorbij. Als ik ergens ben, loop ik dus altijd te loeren naar iets moois om toch vooral niets te missen. Dus ik draaide wat om deze auto heen, bekeek het beeld wat ik zag,  en vond hem nu a. te groot voor mijn lens en b. niet passen met de achtergrond (maar daar kon ik later nog wat  aan doen).

Ik bekeek daarna het interieur en fotografeerde dit dashboard. Door bewerking maakte ik een mooi, stijlvol, vintage portret, schuin vanachter het stuur van de auto. Het leek mij mooier om dit werk in lijn te laten met de stijl van Jaguar: klassiek jaren 50 zwartwit. En dat vinden mijn bezoekers ook, want de naturel versie op Werk aan de Muur bleef echt achter in bezoek dan deze versie.

Nieuw dus op Werk aan de Muur! Ja, hier ben ik echt heel blij mee. Mooi, strak, klassiek, vintage… echte wederopbouwkwaliteit!

Jaguar XK 120
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze content is beveiligd tegen kopiëren!